Spiderman baru akan muncul 3 Julai di Malaysia – The Amazing Spider-Man

Hari ini ZonBicara ada satu berita gembira untuk para peminat Spider-Man. Ini kerana filem Spider-Man yang terbaru, bertajuk The Amazing Spider-Man akan ditayangkan di pawagam-pawagam Malaysia pada 3 Julai 2012 nanti, serentak dengan Amerika Syarikat (United States), Kanada, Uruguay, Hong Kong, India, Indonesia, Korea, Filipina, Thailand, Singapura, Taiwan, dan Vietnam. Hanya Jepun akan menayangkan filem tersebut lebih awal daripada semua negara lain iaitu pada 30 Jun 2012, menurut paparan tarikh di laman web www.theamazingspiderman.com.
Kali ini ia dijangka lebih menarik dan hebat dengan pelbagai aksi lasak yang turut menampilkan para pelakon lain berbanding dengan edisi-edisi terdahulu. Mereka terdiri daripada Andrew Garfield (sebagai Peter Parker/Spider-Man) yang pernah membintangi filem The Social Network sebagai Eduardo Saverin; manakala watak Gwen Stacy (Spider-Man 3, 2007) kini dipegang oleh Emma Stone yang pernah berlakon dalam beberapa buah filem antaranya Crazy Stupid Love (2011), The Help (2011), Easy A (2010), dan Zombieland (2009).
Filem ini kini lebih berkisar pada Peter Parker (Spider-Man) dan Gwen Stacy yang merupakan rakan sekelas dan rakan makmal kepada Peter Parker. Dalam Spider-Man 3 (2007) watak Gwen Stacy telah dilakonkan oleh Bryce Dallas Howard. Filem ini turut melibatkan banyak aksi menarik dan makhluk ganas yang mengancam nyawa orang ramai.
Sedikit sinopsis daripada filem The Amazing Spider-Man:
Peter Parker menemui klu yang mungkin dapat membantunya faham kenapa ibu bapanya hilang semasa dia masih muda. Tindakannya meletakkan dirinya dalam haluan bertentangan dengan Dr. Curt Connors, bekas rakan ayahnya.

Berikut ialah treler The Amazing Spider-Man:

Menarik dari Web-web Lain

1 Comment

  1. Generating social media internet site might appear uncomplicated although specific rules need to be followed to make it well-liked. This informative article incorporates the actual 5 nearly all visible ways which often can cause you to really do the future social media large.social network

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*