Era FM kekal no.1 dan Sinar FM no.2 di Malaysia – AC Nielsen

Era FM
 Sinar FM

Laporan berita dari Astro Awani semalam (22 Okt 2012) mengeluarkan kedudukan terkini radio-radio milik Astro di Malaysia kekal no. 1 dalam semua kategori bahasa-bahasa utama.

Pengumuman yang berasaskan kajian AC Nielsen, sebuah agensi penarafan media itu menyebut Era FM kekal mengungguli kedudukan di tempat teratas bagi kategori radio berbahasa Malaysia dengan jumlah pendengarnya 4.48 juta orang seminggu manakala Sinar FM di tempat ke-2 dengan 4.22 juta orang pendengar seminggu juga bagi kategori radio berbahasa Malaysia.

Hitz FM, sebuah radio berbahasa Inggeris di Malaysia pula turut kekal di tempat pertama bagi kategori radio berbahasa Inggeris dengan jumlah pendengarnya hanya mencatat 1.7 juta orang pendengar seminggu . Sementara itu, My FM yang merupakan radio berbahasa Cina juga mengekalkan penguasaannya di tangga pertama bagi kategori radio berbahasa Cina melalui 2.2 juta orang pendengar seminggu manakala sebuah radio berbahasa Tamil, THR Raaga juga kekal menguasai tangga teratas untuk kategori radio berbahasa Tamil dengan jumlah 1.66 juta orang pendengar seminggu.

Menarik dari Web-web Lain

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*