Asid oh Asid!!

Gambar suspek kes simbah asid Lembah Klang

Perbuatan yang sungguh menggerunkan!!

Apalah nak jadi dengan segelintir individu yang suka simbah asid di sekitar Lembah Klang sejak Februari lepas? Sasaran mereka ialah wanita yang berada di luar rumah, ini pastinya sama ada yang baru nak pergi kerja atau tengah pulang dari tempat kerja atau yang berada di mana-mana di luar. Setakat ini, dah 23 aduan atau kes dilaporkan kepada pihak berkuasa.

Kalau kita baca akhbar Utusan online hari ini, Ketua Polis Negara Tan Sri Ismail Omar berkata, pihak mereka telah memiliki maklumat tertentu tentang kes yang telah menular sejak Februari lepas tu. Apa maklumat tu, pihak ZonBicara.com tak dapat pastikan. Adakah ini bermakna pihak polis dah jumpa siapa DALANGnya? Telahkah polis tahu sebab individu2 tu melakukan JENAYAH tu?

Apapun kita tunggu hasil siasatan polis….

Kejap… kejap…!

Baru sekejap tadi ada seorang kawan melaporkan satu lagi kes yang baru saja terjadi melalui status di Facebooknya. Dia kata kejadian tu berlaku di sekitar Shah Alam (masih di Lembah Klang) berdekatan PKNS yang mana seorang gadis telah terkena serangan psikopath itu.

ZonBicara.com menasihati mana2 gadis atau wanita yang berada di luar rumah agar sentiasa waspada dengan persekitaran mereka. Mungkin juga perlu kurangkan keluar rumah jika tak begitu penting – ini dapat kurangkan kebarangkalian terkena SERANGAN ASID.

Menarik dari Web-web Lain

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*