Malaysia 2 – 3 Bahrain – Harimau Muda tewas buat kali ke-2 berturut-turut!!

Baru sekejap tadi, kita telah menyaksikan perlawanan Kumpulan C Kelayakan Olimpik London 2012, antara Malaysia dan Bahrain yang bermula sekitar 8.45 malam.

Satu perlawanan yang cukup menarik telah tercipta pada babak pertama perlawanan. Gol pertama Malaysia telah dijaringkan dengan cantik oleh Nazmi Faiz Mansor pada minit ke-29 dari jarak jauh melalui tendangan kaki kirinya. Babak kedua perlawanan juga telah menyaksikan Malaysia dengan mudah mendahului Bahrain dengan jaringan ke-2 oleh Mahali Jasulli pada minit ke-67.
Pada minit-minit yang seterusnya, Malaysia kelihatan semakin selesa dengan gol yang dicipta 2-0 ke atas Bahrain. Entah kenapa para pemain Malaysia terutamanya pertahanan dilihat semakin bocor. Hasilnya Bahrain yang bermain dengan 10 orang pemain telah meragut kelekaan & kelembikan pertahanan Malaysia yang sangat ketara dengan menjaringkan 3 gol berturut-turut hanya dalam masa 5 minit.

Nampaknya, Malaysia akhirnya terpaksa pasrah sekali lagi dengan kegagalan 2 kali berturut-turut selepas dikalahkan oleh Syria pada Rabu, 23 November lepas dengan gol 0-2 dan baru sebentar tadi dengan 2-3 .
Keputusan 23 November 2011:
Malaysia 0 – 2 Syria
Keputusan 27 November 2011:
Malaysia 2 – 3 BahrainMenarik dari Web-web Lain

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*