ISTERI ketiga ialah LELAKI??

Sri Wani Choo (responden) berbincang dengan peguam suaminya.  – Berita Harian

Hari ini kalau kita baca akhbar Berita Harian, mungkin kita akan terkejut atau tertanya-tanya apa dah jadi dengan dunia ini. Mana taknya, kali ini kita ketahui pula kes terbaru tentang dakwaan suami kononnya isteri yang dikahwininya sebenarnya bukan perempuan. Dalam laporan akhbar itu tertulis: “Selepas hampir setahun berkahwin dengan ‘isteri’ ketiganya, bekas dekan Universiti Sains Islam Malaysia (USIM), Dr Bahrom Sanugi memfailkan permohonan membubarkan pernikahan mereka di Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur di sini, apabila mengesyaki pengusaha butik kecantikan itu seorang lelaki.”

Berita Harian juga melaporkan bahawa Bahrom (61 tahun), yang merupakan seorang plaintif telah mengemukakan permohonan itu pada 17 Januari lepas setelah Jabatan Agama Islam Daerah Gombak pada 23 November 2010 mengarahkan beliau berpisah sementara dengan isteri ketiganya yang bernama Sri Wani Choo Abdullah (37 tahun, responden).

Muhammad Hafiz Ab Rashid, selaku peguam kepada plaintif (Bahrom) yang telah berkahwin dengan Sri Wani Choo di Songkhla, Thailand pada 19 Ogos 2009 yang kemudiannya memiliki sijil nikah palsu dari Kedah, memberitahu wartawan, kliennya memiliki bukti kukuh yang dapat menyokong dakwaan bahawa isteri ketiganya ialah lelaki berdasarkan surat beranak dan nombor akhir kad pengenalannya yang berangka ganjil.

Namun Isteri ketiga (Sri Wani Choo) kepada bekas dekan itu mendakwa dirinya telah difitnah oleh dua orang madunya dengan memfailkan injunksi sebelah pihak terhadap mereka atas dakwaan fitnah. Ini sekali gus menunjukkan penafian oleh responden (Sri Wani Choo) tersebut terhadap dakwaan suaminya konon dia ialah lelaki sejak lahir.

Tapi apa yang menimbulkan tanda tanya kita ialah adakah benar bahawa isteri ketiga Bahrom sememangnya dilahirkan sebagai lelaki dan kemudiannya telah menukar jantinanya kepada wanita sebelum mereka berdua berkahwin? Untuk mengetahui kebenarannya, kita tunggulah saja keputusan mahkamah tersebut.

 

Sumber:

http://www.bharian.com.my/bharian/articles/Mohonbatalnikah__8216_isteri__8217_ketigalelaki/Article/index_html

Menarik dari Web-web Lain

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*