2 Model Baru Sony Xperia Z dan Xperia ZL Bocor

Baru – Sony Xperia Z dan Sony Xperia ZL

Xperia Z dan Xperia ZL  – itulah nama-nama dan dua gambar model terbaru daripada SONY yang telah terdedah dengan tak sengaja oleh pihak SONY sendiri di laman web mereka menjelang “International CES” 2013 yang akan berlangsung pada 8 – 11 Januari 2013 di Las Vegas, Amerika Syarikat.

Sebelum ini, kedua-duanya terkenal dengan nama-nama kod Experia “Yuga” bagi nama rasmi model Xperia Z dan Xperia “Odin” untuk nama rasmi model Xperia ZL.

Bagaimanapun, gambar-gambar yang tersiar di laman web milik SONY itu tidak mengandungi apa-apa maklumat tambahan atau spesifikasi bagi kedua-duanya.

Namun begitu, khabar angin menggambarkan kedua-dua peranti itu bakal muncul dengan spesifikasi berikut:

  • 1.5 GHz Snapdragon quad-core CPU dengan “Adreno 320 graphics”
  • 2GB RAM
  • sebuah kamera 13-megapiksel

Jika kedua-dua gambar di atas dibandingkan, Sony Xperia ZL nampak lebih kecil saiznya daripada Sony Xperia Z, namun menurut khabar angin, kedua-dua model itu akan memiliki saiz 5 inci. Kamera yang didatangkan dengan Xperia Z nampaknya terletak lebih bawah di sudut kanan.

Sony dijangka akan membuat pendedahan media eksklusifnya tentang kedua-dua model fon pintar Sony Xperia Z dan Sony Xperia ZL ketika berlangsungnya “International CES” 2013 di Las Vegas nanti atau ketika Mobile World Congress (MWC) 2013 di Barcelona pada 25 – 28 Februari.

Rujukan:
Tech Radar
Crave.Cnet.co.uk
Cesweb
MobileWorldCongress (MWC)

Menarik dari Web-web Lain

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*