Galaxy Tab 3 di AS pada 7 Julai

Tablet Samsung Galaxy Tab 3 diumum akan dijual di pasaran Amerika Syarikat (A.S.) pada 7 Julai. Harganya bermula dari USD 199 hingga USD 399.  Untuk pasaran A.S., pra-tempahan bermula pada Selasa di laman webnya dan di laman-laman web 10 peruncit A.S., termasuk Best Buy, Amazon dan Wal-Mart.
Galaxy Tab 3 7.0 (bersaiz 7-inci) ditawarkan pada harga USD 199, manakala model 8-inci, Galaxy Tab 3.8.0 berharga USD 299. Satu lagi versi 10.1-inci, Galaxy Tab 3 10.1 pula berharga USD 399. Semua tablet berkenaan hadir dalam warna putih atau “perang emas”. Semua versi telah tersedia Wi-Fi dengan storan dalaman antara 16GB ke 32GB bersama pengembangan storan mencecah 64GB dengan sebuah kad microSD.
Semua versi hadir dalam infrared (IR) terbina-dalam bagi menggunakan tablet-tablet berkenaan sebagai peranti kawalan jauh yang boleh mengaktifkan khidmat WatchOn Samsung untuk disyorkan dalam kandungan TV. Ini disokong kajian Nielsen yang menunjukkan 85% pengguna tablet menonton TV ketika mengguna tablet, dengan 41% berbuat begitu setiap hari. 
Bagaimanapun cuma satu daripada tiga tablet berkenaan iaitu Tab 3.8.0 menyokong fungsi Multi-Window. Dengan Multi-Window, pengguna boleh mengguna dua app sisi ke sisi dengan sokongan mencecah 20 app, termasuk Google Chrome dan Facebook.
Dengan tablet-tablet itu, pengguna turut diberi akses ke lebih daripada 750,000 app dalam stor Google Play oleh Android. Kandungan Galaxy Perks, kandungan pramuat lain dan sebuah baucer USD 10 untuk membeli buku-buku, filem-filem dan muzik juga ditawarkan oleh Samsung.
Apa yang unik ialah Tab 10.1 dikuasakan oleh pemproses dual-core Intel 1.6GHz, sementara yang lain dikuasakan oleh pemproses ARM yang merupakan senibina am untuk tablet. Dalam pada itu, Samsung turut mengguna chip-chip Intel untuk baris tablet-tablet ATIV yang dikuasakan Windows 8.
Menurut Samsung, sebaris tablet pelbagai saiz yang dilancarkan mereka disokong oleh kajian pasaran yang menunjukkan ramai orang mengguna tablet-tablet untuk pelbagai tujuan, termasuk membaca e-buku, mengguna rangkaian sosial, bermain mainan (game) dan menonton filem.
Peranti-peranti tersebut turut dijual di A.S. oleh para peruncit berikut:
– H.H. Gregg
– Office Depot
– Toys R Us
– P.C. Richard & Son
– Fry’s
– Newegg 
– Sears

Menarik dari Web-web Lain

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*